Veckans tisdagsting v20

I helgen kändes det verkligen som att sommaren kommit - håller tummarna att den är här för att stanna! När vi har många gäster på besök och det är varmt brukar vi alltid plocka fram vår glasbehållare med tappkran - perfekt att fylla med is och vatten/saft/sangria och sedan dekorera/smaksätta med de frukter och bär man vill. Veckans tisdagsting är därför en rad olika glasbehållare till sommarens alla festligheter!



Veckans tisdagsting v19

Veckans tisdagsting är de fantastiska ljuslyktorna i munblåst glas, Hurricane Collection, från svenska Skogsberg & Smart! Vi har två stycken i brons som flyttar runt i vårt hem och ställs där det passar för stunden. Hade gärna haft en eller tre i den större varianten också!

Pressbilder från Skogsberg & Smart. Foto: Malin Lindner.


Just nu står våra på vardagsrumsbordet. Foto: Johanna Walden.

Veckans tisdagsting v16 - Smeg hjärta Dolce & Gabbana!

Hur galet snygga är inte de här produkterna?! Sicily is my love är resultatet av designsamarbetet mellan Smeg och Dolce & Gabbana. Kollektion, som först ut består av en citruspress, en vattenkokare och en brödrost, släpptes nu i april och finns att köpa på smegshop.se. En färgexplosion utan dess like som i alla fall väcker habegär hos mig och därför åker upp som veckans tisdagsting!

Från pressreleasen: Kollektionen bottnar i de båda företagens italienska ursprung, och är framförallt en hyllning till Sicilien där både Domenico Dolce och Stefano Gabbana själva är uppväxta. Produkterna är prydda med gyllene citroner, citrusfrukter, fikonkaktusar och klarröda körsbär som alla är typiska sicilianska dekorationer. De vackra blomstermotiven är inspirerade av södra Italiens kuster och landskap.

Veckans tisdagsting v15

Veckans tisdagsting är ljusstaken Vänskapsknuten. Josef Frank gjorde den första skissen av den här klassikern 1938, bara ett år innan andra världskriget bröt ut, som en symbol för fred och vänskap. Finns både i silver och mässing hos Svenskt Tenn.

Vi fick vår i bröllopsgåva av min förra chef och den har en given plats på vårt matsalsbord. Jag tycker det är finast med extra långa herrgårdsljus i. Foto: Johanna Walden.

Vi fick vår i bröllopsgåva av min förra chef och den har en given plats på vårt matsalsbord. Jag tycker det är finast med extra långa herrgårdsljus i. Foto: Johanna Walden.

 

TIPS! Silver behöver putsas med jämna mellanrum. Ett superenkelt husmorsknep är att lägga aluminiumfolie i botten på diskhon, ställa i ljusstaken eller det man vill putsa, strö över bakpulver och sedan hälla på kokande vatten så det täcker. Låt stå några minuter och ta sedan upp och putsa med en putsduk. Voila!

TIPS! Silver behöver putsas med jämna mellanrum. Ett superenkelt husmorsknep är att lägga aluminiumfolie i botten på diskhon, ställa i ljusstaken eller det man vill putsa, strö över bakpulver och sedan hälla på kokande vatten så det täcker. Låt stå några minuter och ta sedan upp och putsa med en putsduk. Voila!


Veckans tisdagsting v14

Vi har pratat utformning av köksö i påsk, eller, jag har mest funderat på vilka lampor som skulle passa att hänga ovanför köksön. Jag saknar verkligen ljus ovanför vår nuvarande köksö. Multi-Lite pendel från danska Gubi, formgiven av Louis Weisdorf, är en klar favorit så det blir veckans tisdagsting! Så smart att den har en delad ytterskärm i en cylinderform som går att rotera, på så sätt kan ljuset riktas åt olika håll - nedåt, uppåt eller asymmetriskt. Nyligen släpptes den också i två nya pastelliga nyanser, som små karameller!

Pressbilder från Gubi.

Tisdagsting v13

Vi fortsätter veckan med färg! Veckans tisdagsting är den här fina tvålpumpen i perfekt gul nyans från Habitat. Det finns även ett tillhörande magiskt doftljus. Jag brukar alltid försöka ha en liten blomvas inne på toaletten, det förgyller verkligen.

Foto: Johanna Walden


När vi ändå är inne i badrummet passar jag på att tipsa om mina skönhetsfavoriter. Ansiktsserumet Beauty Pearls från Annemarie Börlind som jag inte kan vara utan, de små pärlorna ger ett lätt skimmer och gelen är lätt och svalkande mot huden och en superhärlig, frisk ansiktsspray från Lumene som seglat upp som ny favorit, en budgetvariant till den här som jag annars brukar använda. Så, det var både veckans tisdagsting och veckans skönhetstips! :)


Veckans tisdagsting v12

Så långt som jag kan minnas har jag alltid varit fascinerad av papper och tryck. Jag minns tidigt hur jag älskade att titta på pappers sortimentet i bokhandlare vi besökte. Jag har alltid älskat böcker och speciellt de med särskilt fina tryck och papper med struktur. Likadant med fina papperspåsar, jag minns när jag bodde i London en period så fick mina föräldrar släpa med sig flera kilo med böcker och papperspåsar hem när de kom över på besök. När jag flyttade till Stockholm upptäckte jag bland annat pappershandeln Antalis och Bookbinders Design, där har jag fördrivit många timmar. En av de saker jag ser fram emot lite extra mycket med huset är att äntligen få ha en stor bokhylla fylld med alla fantastiska böcker vi samlat på oss genom åren.  

När jag var i London sist fick jag med mig det här lilla fantastiska anteckningsblocket, med präglad text, från varuhuset Liberty (äääälskar deras papperavdelning! Och älskar för övrigt även präglade tryck...). Märket är amerikanska Moglea.

Foto: Johanna Walden

Foto: Johanna Walden


TIPS! Ett annat favoritmärke är amerikanske Rifle paper! Deras vykort, anteckningsböcker och kalendrar säljs lite här och var i Sverige, bland annat på Room och NK.


Veckans tisdagsting v3 - Kitchen Aid

Veckans tisdagsting är både praktisk och så snygg att jag gärna har den står framme i köket! Kitchen Aid är en fantastisk maskin och med frysskålen som tillbehör blir den även en glassmaskin. Häromhelgen serverade jag Tarte Tatin med hemgjord fransk vaniljglass. Yeajj!


Recept fransk vaniljglass

6 dl kaffegrädde
8 äggulor
230 gram socker
6 dl mellangrädde
1 vaniljstång
En nypa salt

Värm upp kaffegrädden i en kastrull på medelhög värme. Rör om ofta. Grädden skall vara het men får inte koka. När blandningen hettats upp, ta av kastrullen och ställ åt sidan.

Lägg äggulor och socker i en skål. Vispa tills smeten har tjocknat något. Tillsätt därefter kaffegrädden långsamt under vispning. Häll sedan gräddblandningen tillbaka i kastrullen och värm blandningen tills den sjuder. Rör om hela tiden. Mycket viktigt att blandningen inte kokar.

Häll över blandningen i en stor skål och tillsätt mellangrädden, vanilj och salt, allt under omrörning. Täck över och kyl blandningen i kylskåp i minst 8 timmar.

Häll sedan blandningen ner i glasskålen och låt den röras på låg hastighet under ca 15 – 20 minuter eller till dess att önskad konsistens uppnåtts. Därefter skopa upp glassen till serveringsskålar eller till en lufttät behållare för längre förvaring i frysen.