Vår husleverantör - JB Villan!

Vi träffade 6 stycken husleverantörer innan vårt val landade på lokala JB Villan. JB Villan har funnits sedan 1998 och har växt steg för steg genom att deras kunder har rekommenderat dem vidare. Idag är de marknadsledande i Skaraborgs län. Det som gjorde att vi fastnade för JB Villan var:

  • att de ritar upp huset precis så som man vill ha det, de har inga färdiga pakethus. Många hustillverkare har färdiga hus och tar sedan en avgift för att "låsa upp" planlösningen för ändringar.
  • att de erbjuder totalentreprenad (dvs man skriver ETT kontrakt och sedan ansvarar de för allt fram till ett inflyttningsklart hus).
  • att de byggt mycket i vårt område Sjölunda och känner till marken väl. Vi har kontaktat och träffat flera som byggt med dem och frågat hur de upplevt arbetet. Måste flika in här hur otroligt trevliga alla varit som vi mött och generöst bjudit in oss i sina hem, ni vet vilka ni är!
  • en konkurrenskraftig offert.
  • Sist men inte minst, att vi fick ett gott förtroende för ägaren Jan-Bertil som verkligen tog sig tid för oss med alla våra otal frågor och inte enda gång stressade på möten.
JB.png

Vi träffade Jan-Bertil tre gånger innan vi skrev på kontraktet och sista mötet var vi där i 8 (!) timmar för att vi hade så många frågor. Vi petade i planlösningen, tittade på deras showrom, petade lite till i planlösningen, tittade på deras showroom igen och ställde sen ännu fler frågor... Du milde vilket tålamod han hade med oss. Tur att mormor var en så rådig barnvakt när föräldrarna inte hade lämnat tillräckligt med mat till den 10 månader gamla babyn. Inte trodde vi att man ens KUNDE ha ett så långt möte! Det konstiga var att det inte kändes så långt, det är otroligt att se Jan-Bertil in action när han för hand ritar upp en planlösning, mäter, suddar, ritar igen och i slutändan får fram en riktig skiss. Härligt med människor som brinner för sitt arbete!

Vi skrev på kontraktet i augusti 2017 men väntetiden är så lång att själva arbetet med huset börjar inte förrän sommaren 2018. Inflytt är beräknad till 20 december 2018.


I kommande inlägg tänkte jag ge er lite tips att tänka på innan man skriver på ett huskontrakt!


IMG_1243.jpg

TIPS! Här finns en bra steg-för-steg guide som visar processen fram till ett JB Villan hus.