Veckans tisdagsting v3 - Kitchen Aid

Veckans tisdagsting är både praktisk och så snygg att jag gärna har den står framme i köket! Kitchen Aid är en fantastisk maskin och med frysskålen som tillbehör blir den även en glassmaskin. Häromhelgen serverade jag Tarte Tatin med hemgjord fransk vaniljglass. Yeajj!


Recept fransk vaniljglass

6 dl kaffegrädde
8 äggulor
230 gram socker
6 dl mellangrädde
1 vaniljstång
En nypa salt

Värm upp kaffegrädden i en kastrull på medelhög värme. Rör om ofta. Grädden skall vara het men får inte koka. När blandningen hettats upp, ta av kastrullen och ställ åt sidan.

Lägg äggulor och socker i en skål. Vispa tills smeten har tjocknat något. Tillsätt därefter kaffegrädden långsamt under vispning. Häll sedan gräddblandningen tillbaka i kastrullen och värm blandningen tills den sjuder. Rör om hela tiden. Mycket viktigt att blandningen inte kokar.

Häll över blandningen i en stor skål och tillsätt mellangrädden, vanilj och salt, allt under omrörning. Täck över och kyl blandningen i kylskåp i minst 8 timmar.

Häll sedan blandningen ner i glasskålen och låt den röras på låg hastighet under ca 15 – 20 minuter eller till dess att önskad konsistens uppnåtts. Därefter skopa upp glassen till serveringsskålar eller till en lufttät behållare för längre förvaring i frysen.